Kia Optima Sportswagon – Poze și detalii oficiale

Kia va expune noul Optima Sportswagon în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Break-ul asiaticilor preia o serie de elemente de design de pe conceptul Sportspace și este adus în aceleași linii cu sedanul din care derivă.

Noua generație Kia Optima Sportswagon este mai înalt cu 5 mm față de sedan și are un amptament de 2805 mm. Pentru că avem în față un break trebuie neapărat să menționăm volumul portbagajului. În cazul lui Optima Sportswagon, acesta se cifrează la 553 de litri.

Tot la interior, clienții vor putea opta pentru un ecran de 7 sau 8 inchi, iar sistemul de infotainment va fi compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto.

2016 kia optima sportswagon geneva (17)

Lista de motorizări include două propulsoare pe benzină și unul diesel. Fanii “benzinarelor” vor putea opta pentru un 2.0 de 163 CP sau pentru una de 245 CP (versiunea GT). Iubitorii unităților diesel au la dispoziție motorul de 1,7 litri CRDi capabil să ofere 141 CP. Resursele unităților pe benzină vor fi puse în valoare fie de o cutie manuală în șase trepte fie de una automată, tot cu șase rapoarte. În schimb, motorul diesel poate fi echipat cu o cutie manuală în șase trepte sau cu una DCT cu șapte rapoarte.

În viitorul apropiat, Kia va introduce și versiunea hibridă a lui Oprima Sportswagon.

Adaugă un comentariu