LIVE Paris 2016 – Opel Ampera-e surprinde cu o autonomie de 500 km

Opel Ampera-e stârnește rumoare la Paris, anunțând o autonomie neașteptat de mare pentru un model de volum. Dacă VW promite 400 km din 2020, iar Renault tot atâta, dar cu disponibilitate imediată, Opel ridică ștacheta la 500 km. De anul viitor pe piață.

Proiectul automobilului electric pentru mase, imaginat de Elon Musk, a decolat deja, dar acesta nu poartă sigla Tesla. Disponibile imediat avem deja automobile electrice accesibile, cu autonomie de peste 400 km. Cel mai performant din acest punct de vedere este Opel Ampera-e, care a anunțat o autonomie în ciclul euorpean NEDC de peste 500 km, sau peste 380 km în traficul real, cu toți consumatorii porniți.

Ampera-e dispune de un motor electric de 150 kW (204 CP), care îi permit să accelereze de la 0 la 50 km/h în 3,2 secunde. Mult mai important, cuplul disponibil la orice turație îi permite lui Opel Ampera-e un sprint de la 80 km/h la 120 km/h în 4,5 secunde, valoare care situează modelul electric la același nivel cu versiunile OPC ale gamei Opel.

Bateriile, cu o capacitate totală de 60 kWh, sunt amplasate în podeaua mașinii, ceea ce îi permite să ofere un spațiu interior generos pentru cei cinci pasageri. Portbagajul este la nivelul unui model din clasa compactă, potrivit comunicatului oficial.

Adaugă un comentariu