PARIS 2014: Peugeot Quartz Concept – 500 CP dintr-un sistem de propulsie hibrid

Peugeot vrea sa zguduie lumea conceptelor cu un nou produs care va fi expus in cadrul Salonului Auto de la Paris. Botezat Quartz Concept, acesta vine sa prefigureze un viitor crossover.

Cu siguranta design-ul folosit de francezi pe proaspatul Quartz Concept nu va fi preluat de un viitor model de serie. Alura de coupe, parbrizul inclinat excesiv, jantele de 23 de inch si prizele de aer supradimensionate cu siguranta nu isi vor face loc si pe modelul care va poposi pe piata.

Citeste si: Peugeot 208 HYbrid Air 2L Concept – Viitorul masinilor cu aer comprimat

Un lucru demn de luat in seama este curajul dovedit de francezi in ceea ce priveste sistemul de propulsie. Conform comunicatului de presa, Peugeot Quartz Concept va sosi cu un motor cu combustie interna de 1,6 litri THP capabil sa produca 270 CP si 330 Nm.

Citeste si: Peugeot 308 GT – Un plus de dinamism pentru Masina Anului 2014

In plus, producatorul din Socheaux a instalat doua motoare electrice de 115 CP, fiecare fiind montat pe cele doua punti. Astfel, ansamblul hibrid poate produce un total de 500 CP intr-un regim de functionare 4×4. Pachetul de baterii ii asigura lui Quartz Concept o autonomie in modul 100% electric de 50 de kilometri.

Adaugă un comentariu