Avancronica Marelelui Premiu al Canadei: la ce trebuie sa ne asteptam de la un nou weekend in Formula 1?

Situatia in campionatul mondial de Formula 1 este destul de clara in acest moment. Mercedes domina autoritar si a castigat toate cele sase curse disputate pana acum, de doua ori prin Rosberg si de patru ori prin Hamilton.

Chiar daca Formula 1 este un sport in care se poate intampla orice, foarte putina lume mai crede in sansa altor echipe de a sparge duetul celor doua masini arginitii. Rosberg a castigat ultima cursa, de la Monte-Carlo, si a revenit pe prima pozitie in clasamentul general, dar asta l-a costat un conflict cu colegul sau de echipa. Hamilton a afirmat ca, in ultimul tur al calificarilor din Principat, Rosberg a gresit deliberat pentru a forta aparitia steagurilor galbene si a incetinii pe toata lumea. Oficial, conflictul este aplanat, asa cum a si declarat in urma cu doua zile Hamilton, insa, de acum, asteptati-va la un duel fara manusi intre cei doi componenti ai echipei Mercedes.


alonsoDar ce fac ceilalti?
In taberele adverse celor de la Mercedes, nimic pozitiv nu pare sa se intample. Alonso este in continuare nemultumit de update-urile aduse masinii si afirma ca acestea sunt inconsistente pentru a putea emite pretentii la clasari bune, pentru ca victoriile in fata celor de la Mercedes par ireale in acest moment. Chiar daca modificarile aduse de Ferrari sunt importante pentru Montreal, echipa pare deja sa lucreaze la un plan care sa aduca beneficii pe termen lung. De la venirea lui  Marco Mattiacci, noul sef de la Ferrari, lucrurile par sa se miste in directia corecta, insa este deja destul de clar ca anul 2014 va fi din nou unul ratat pentru italieni.

Lucrurile merg la fel de prost si pentru campionul mondial in exercitiu, pe langa monopostul Red Bull, care nu poate tine pasul cu Mercedes, Vettel are parte si de mult ghinion si probleme tehnice, de care colegul sau pare a fi fost ferit pana acum. Totusi, Red Bull are potential mare si, daca Renault rezolva problemele sistemului de propulsie, un geniul precum Newey poate aduce o schimbare radicala de la o etapa la alta.

Asadar, pentru Marele Premiul de Formula 1 al Canadei, care este in acest weekend, nu este nimic care ne poate face sa credem ca Mercedes va avea probleme. Dar cum circutitul canadian a adus mereu mult spectacol, nu se stie niciodata.

 

Clasamentul actual dupa sase etape:

Pozitie Pilot Puncte
1 Nico Rosberg 122
2 Lewis Hamilton 118
3 Fernando Alonso 61
4 Daniel Ricciardo 54
5 Nico Hülkenberg 47
6 Sebastian Vettel 45
7 Valtteri Bottas 34
8 Jenson Button 31
9 Kevin Magnussen 21
10 Sergio Pérez 20
11 Felipe Massa 18
12 Kimi Räikkönen 17
13 Romain Grosjean 8
14 Jean-Éric Vergne 4
15 Daniil Kvyat 4
16 Jules Bianchi 2
17 Marcus Ericsson 0
18 Adrian Sutil 0
19 Esteban Gutiérrez 0
20 Max Chilton 0
21 Kamui Kobayashi 0
22 Pastor Maldonado 0
Adaugă un comentariu