Formula 1 – Lewis Hamilton câștigă Marele Premiu al Canadei

În urmă cu câteva momente s-a încheiat Marele Premiu de Formula 1 al Canadei. Învingător, fără drept de apel, a fost Lewis Hamilton. Pilotul britanic a pornit de pe prima poziție a grilei de start și a rămas acolo până la flututarea stagului cadrilat.

Pe poziția secundă a podiumului a terminat Nico Rosberg, coechipierul lui Hamilton. Nici acesta nu a avut o cursă grea, singurele probleme pe care le-a întâmpinat au apărut în primele viraje de după startul în cursă.

Locul trei al podiumului a fost ocupat de Valtteri Bottas, pilotul Williams. Acesta a plecat de poziția cu numărul patru a grilei de start și a reușit să treacă de Kimi Raikkonen, acesta din urmă finalizând cursa pe poziția a patra.

Singurul pilot care ne-a oferit spectacol a fost germanul Sebastian Vettel. Plecat după poziția a 18-a a grilei, neamțul și-a croit drum până pe locul 5, în cele 70 de tururi care s-au desfășurat pe circuitul Gilles Villeneuve din Montreal.

În dreptul abandonurilor îi amintim pe Button și Alonso. Piloții McLaren Honda au întâmpinat o serie de probleme tehnice și au fost nevoie să lase monoposturile la boxe.

Formula 1 2015 – Clasament piloți după etapa de la Montreal

1. Lewis Hamilton 151p
2. Nico Rosberg 134p
3. Sebastian Vettel 108p
4. Kimi Raikkonen 72p
5. Valtteri Bottas 57p

Foto

Adaugă un comentariu