Sistemul autonom de evitare a obstacolelor dezvoltat de Renault egalează performanțe piloților de teste

Renault a anunțat dezvoltarea unui sistem autonom de control care poate gestiona situații de conducere dificile și, în premieră, poate evita obstacole rutiere la fel de bine ca piloții de teste. Piloți au servit drept sursă de inspirație și de referință pentru această realizarea a Laboratorului Renault Open Innovation – Silicon Valley.

Laboratorul Renault Open Innovation face parte din rețeaua Alianței și se concentrează pe îmbunătățirea siguranței și dezvoltarea tehnologiei de conducere autonomă. Sistemul Autonom de Evitare a Obstacolelor este testat de către piloți profesioniști și inspirat de aceștia, iar noile rezultate completează realizările existente ale mărcii Renault în ceea ce privește sistemele de asistență la condus (ADAS) și siguranța vehiculelor. Totodată acesta reprezintă un pas important în utilizarea autovehiculului autonom pentru îmbunătățirea siguranței vehiculelor.

Baza acestui proiect este oferită de studiul publicat de Laboratorul Dynamic Design al Universității Stanford (condus de profesorul Chris Gerdes, fostul Director de Inovație al Departamentului de Transport al S.U.A.), fapt care a determinat colaborarea cu Laboratorul Renault Open Innovation.
Cu această nouă inovație, Groupe Renault utilizează atuurile Alianței și susține lansarea a peste 15 modele Renault, până în 2022, cu niveluri diferite de autonomie.

Adaugă un comentariu