BMW M8 Gran Coupé – informații și fotografii oficiale

Cel mai nou membru al familiei M este, pe cât de neted, pe atât de practic. Iar sub capotă stă ascuns un motor V8 foarte-foarte capabil!

Citește și:

BMW Vision M Next – conceptul care deschide un nou drum pentru divizia M

Chilipir găsit de un român la o licitație ANAF: cât a plătit pentru un BMW X6

La o săptămână după ce ne-am scăldat ochii cu noile BMW X5 M și X6 M (plus versiunile lor Competition), bavarezii de încântă din nou simțurile cu noul M8 Gran Coupé, o alternativă bună la X5 M și X6 M atât din punct de vedere al practicității, cât și al performanțelor. 

Probabil că nu e o surpriză faptul că M8 Gran Coupé este animat de același V8 de 4,4 litri, twin-turbo, pe care îl găsim și la X5 M și X6 M. Dar asta, desigur, nu face cifrele mai puțin impresionante. În versiune M standard, M8 Gran Coupé dispune de 600 CP și 750 Nm cuplu motor, care garantează un sprint 0-100 km/h în 3,3 secunde. 

Pentru cei în căutare de mai mult și mai rapid, M8 Gran Coupé Competition stoarce din același V8 până la 625 CP – în timp ce cuplul rămâne la valoarea de 750 Nm – și taie 0,2 secunde din timpul necesar pentru accelerația 0-100 km/h. În ambele versiuni, viteza maximă este limitată la 250 km/h și poate fi ridicată, cu pachetul opțional M Driver, la 306 km/h. Resursele de putere ale lui M8 Gran Coupé sunt administrate prin intermediul transmisiei automate cu opt trepte și a sistemului de tracțiune integrală xDrive. Cât despre frânare – de asta se ocupă un set de discuri ventilate, cu dimensiuni de 395 mm pe față și 380 mm pe spate. Opțional, acestea se pot upgrada în plăcuțe ceramice.

Însă, desigur, la o mașinărie atât de sofisticată precum noul M8 Gran Coupé, muntele de putere și performanțele tăioase nu pot fi singurele atribute: coupé-ul cu patru uși promite nu doar stabilitate, ci și confort. De asta se ocupă setul de amortizoare adaptive M și suspensia multi-link de pe puntea spate. Șoferii pot schimba oricând modul de rulare, între Default Road, Sport și Track. Pentru un plus de individualitate, butoanele M1 și M2 de pe volan vor salva „profiluri' setate de utilizator. 

Pe lista de dotări standard pentru BMW M8 Gran Coupé sunt incluse, printre multe altele, farurile LED adaptive cu BMW Laserlight, head-up display-ul cu specific M, scanele M Sport, Driving Assitant și Parking Assistant.

Lansarea oficială a modelului va avea loc în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles, din noiembrie 2019. M8 Gran Coupé se va lansa pe piață în aprilie 2020 (inclusiv în România).

Adaugă un comentariu