3 greșeli pe care le fac șoferii când folosesc scaunul pentru mașină

Codul rutier din România obligă transportarea copiilor cu vârsta până la 12 ani, sau o înălțime sub 135 de centimetri, în scaune auto speciale. Iată trei greșeli pe care le fac șoferii/părinții când folosesc scaunul pentru mașină:

1. De multe ori, părinții nu cumpără scaunul potrivit. Astfel, uneori sunt puși copii prea mici în scaun prea mare. De aceea, în momentul achiziționării unui scaun auto nou, este extrem de important ca vânzătorul să afle vârsta, greutatea și înălțimea copilului, și marca și modelul masinii.

2. Alți părinți poziționează scaunul greșit pe bancheta din spate. Scaunul pentru cei mici ar trebui să fie poziionat la început în sens invers directiei de mers a mașinii, pentru a oferi o siguranță mult mai mare copilului. Abia după vârsta de doi ani, poziția poate fi schimbată.

3. Există și o categorie de părinți care fac greșeala să cumpere scaun la mâna a doua. Standardele de siguranță a scaunelor auto evoluează și ele, iar un scaun vechi ar putea să nu ofere acelasi grad de siguranță ca unul nou. În plus, este posibil ca cumpărătorul să nu cunoască istoricul accesoriului achiziționat.

Adaugă un comentariu