3 lucruri despre condus pe care NU le înveți la școala de șoferi

Școala de șoferi este menită să-i pregătească pe șoferi pentru ani buni de condus. Cu toate acestea, sunt lucruri pe care instructorii nu îi învață pe cursanți. Iată trei dintre acestea:

1. Cum se procedează în cazul depășirilor

În cazul României, o țară în care sunt zeci de drumuri cu o singură bandă pe sens, depășirile sunt esențiale pentru șoferi. Practica este diferită de teorie. Din nefericire, scolile de soferi se limiteaza la condusul prin oras, si mai putin la condusul in afara orasului. Tocmai de aceea, conducătorii auto sunt nevoiti sa se perfectioneze la acest capitol abia dupa ce au luat permisul și să-și dezvolte singuri simțul anticipării.

2. Condusul pe autostradă

Mulți dintre instructorii auto nu-și duc elevii pe autostradă. Iar acest lucru nu este benefic, întrucât vitezele mari și condițiile cu care se circulă pe autostradă diferă de alte drumuri. Astfel, șoferii sunt nevoiți să învețe de unii singuri pe puținele autostrăzi pe care le avem.

3. Păstrarea calmului la volan

Aceasta este o regulă pe care, din păcate, mulți conducători auto nu o respectă niciodată. Și nu o învață nicicând. Din pricina situațiilor tensionate din trafic, mulți conducători auto își pierd cumpătul și reacționează ca atare. Lipsa calmului duce de multe ori la conflicte care se pot sfârși tragic.

Adaugă un comentariu