A fost acceptată varianta finală a Master Planului de Transport

Bruxelles-ul a acceptat varianta finală a Master Planului de Transport, document strategic de care vor trebui să țină cont toți cei care vor guverna de aici înainte atunci când va veni vorba de investiții în infrastructură.

Conform primelor informații, dacă vor continua reformele și nu vor exista, pe viitor, politici fiscale nedisciplinate, există mari șanse ca toate autostrăzile de care avem nevoie să fie finalizate. În caz contrar, bugetul abia dacă va ajunge pentru finalizarea șantierelor deschise și pentru construirea autostrăzii Pitești – Sibiu.

Un alt punct important prevăzut în versiunea finală a Master Planului constă în transformarea autostrăzii Bacău – Pașcani în drum expres și lărgirea cu încă o bandă a drumului de mare viteză București – Pitești.

„Comisia a spuns că nu mai are niciun comentariu. Master Planul spune nu doar ce trebuie construit, ci mai ales când”, a declarat Răzvan Dobre, consilier superior în Ministerul Transporturilor.

România vrea ca în următorii 15 ani să construiască mai bine de 1.200 de kilometri de autostradă și peste 1.900 de kilometri de drum expres. După cum este și normal, banii de la buget și cei de la Uniune nu vor ajunge, motiv pentru care Bruxelle-ul ar trebui să accepte o derogare anuală de deficit de 0,5 procente din PIB pe o perioadă de patru ani începând cu 2017.

Disciplina fiscală va permite României să construiască șase autostrăzi și trei drumuri expres. În plus, vor exista bani și pentru finalizarea lucrărilor în execuție.

„Aşteptăm de la autorităţile române lista proiectelor care vor fi fazate, în iulie o să le primim, noi am solicitat până în septembrie să primim această listă pentru a putea vedea cum se aşază bugetul pentru 2014-2020″, a declarat Corina Creţu, comisar european pentru Politici Regionale.

Master Planul de Transporturi prevede și investiții în calea ferată, iar 2 miliarde și jumătate de euro vor merge și către modernizarea porturilor și aeroporturilor.

Via | Digi24

Adaugă un comentariu

Articole similare