Numărul morților din accidente rutiere în 2016 a atins maximul ultimilor 7 ani

Peste 2.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în accidente rutiere în 2016, aceasta fiind cea mai mare creştere din ultimii şapte ani, arată Raportul Institutului Naţional de Medicină Legală “Mina Minovici” din Bucureşti. Totodată, potrivit Comisie Europene, România se află pe locul doi în Europa privind numărul deceselor în accidente rutiere.

Citește și

3 motive pentru care atacatorii folosesc camioane sau furgonete în atacurile teroriste

Cum i-a lăsat ARO 240 mască pe japonezi în anii 70

Ce avere are MARIAN GODINĂ. În 2017, MAȘINĂ și CASĂ NOUĂ!

Raportul INML “Mina Minovici” arată că decesele produse în circumstantele accidentelor rutiere înregistrează o creştere alarmantă în 2016 (2.090 de decese), după ce în cei şapte ani precedenţi numărul victimelor scăzuse în mod constant.

Numărul deceselor rutiere la un milion de locuitori a fost anul trecut în România de 97, în ușoară creștere față de 2015. Aceste nivel este aproape dublul mediei UE, de 50 de decese la un milion de locuitori. Singura țară care ne depășește este Bulgaria cu 99 persoane decedate la un milion de locuitori.

Citește și 

Cea mai tare explicație! De ce nu suportă CTP geamurile electrice la mașini

UIMITOR! Cum își bat joc românii de mașinile altora: „Situații incredibile pe care NU LE-AM CREZUT POSIBILE’

Ce mașini a condus Cristian Tudor Popescu și cum a ajuns la Săndica, după ce i-au furat Rechinul Șoselelor

Potrivit Comisie Europene, principalul factor pentru această cifră îngrijorătoare este lipsa autostrăzilor. Mai contribuie lucrările de reparații prost semnalizate, gropile sau insulele nesemnalizate, precum și starea tehnică necorespunzătoare a vehiculelor și lipsa verificărilor tehnice din partea Poliției.

Adaugă un comentariu