Adevăr sau mit? Acul vitezometrului indică viteza reală din momentul impactului?

În cazul unora dintre accidentele rutiere, acul vitezometrului se blochează la un anumit nivel, iar mulți consideră că aceasta a fost viteza din momentul impactului. Cât este adevăr și cât mit?

În urmă cu câțiva ani, jurnaliştii de la Autoesporte au apelat la doi experţi pentru a vedea dacă vitezometrul care se blochează în cazul unui accident arată viteza în momentul impactului.

INCREDIBIL! Ambasada SUA caută șofer! Ce SALARIU oferă românilor!

Motorina se scumpeşte de la o zi la alta, dar uite ce urmează

Martorii de bord – Peste 60 de semne explicate

Conform specialiștilor, nu există niciun mecanism în cadrul vitezometrului care să permită blocarea acelor în momentul în care vehiculul are un accident.

Cel mai violent accident auto. Și nu, nu purtau centura de siguranță

“De fiecare dată când văd un accident grav, oamenii estimează o viteză mult mai mare de impact. Spre exemplu, în cazul Prinţesei Diana, unele voci anunţau o viteză de impact de 200 km/h, în timp ce şocul s-a petrecut la doar 93 km/h – aşa cum au specificat experţii care au verificat gradul de deformare al vehiculului”, a spus Raphael Martello, un expert în accidente de circulaţie, potrivit revistaautoesporte.globo.com.

Acesta a adăugat: “Imobilitatea actului vitezometrului nu este un indicator clar al vitezei cu care circula vehiculul respectiv la momentul accidentului. În timpul unui accident, inerţia poate să ducă la miscarea involuntară a acului din cauza decelerării foarte puternice”.

BREAKING NEWS! O țară de lângă România interzice mașinile pe benzină și motorină!

Jumătate dintre șoferi fac această GREȘEALĂ ILEGALĂ! Tu o faci?

Există și varianta în care viteza de la impact poate fi chiar mai mare decât a arătat acul blocat al vitezometrului, deoarece mulți dintre șoferi au la dispoziție cel puțin o secundă în care să calce frâna.

Adaugă un comentariu