Nürburgring 24h+WTCC: o cursă de neratat pe Nordschleife

Renumita Buclă de Nord (Nordschleife) a ciurcuitului de la Nürburgring este o provocare pentru piloții de curse, dar și pentru cei pasionați de acest sport.

Pista, supranumită ‘Green Hell’ are 20832 kilometri, 73 de curbe, oferă unghiuri de înclinare în rampă și pantă de 17% și respectiv 11%, diferența dintre cel mai înalt punct al circuitului și cel mai jos fiind de 300 metri. Pista este folosită de mulți constructori de automobile, care îți testează aici prototipurile înainte de a fi prezentate în versiune de serie.

Anul acesta, între 10 şi 13 mai,  200 de supercar-uri şi piloţii vor participa la o cursă spectaculoasă  vor încerca să se impună pe circuitul Nordschleife.

Anul trecut,  Porsche 911 GT2 RS a spulberat toate recordurile pe Nurburgring pentru maşini de serie cu tracţiune spate, obținând un timp de 6:47.3 depăşind cu mai multe secunde performanţa reuşită în 2016 de Lamborghini Huracán Performante care stabilise recordul la 6:52.01.

În 2016, cascadorul chinez Han Yue a reușit să parcurgă circuitul german de la Nurburgring cu un MINI, cu care a mers tot timpul doar pe două roți. Chinezul a petrecut la volan 45 de minute. Tot în 2016, cu câteva zile înainte, un BMW Seria 3 a rulat pe două roți cu o viteză de 186 km/h.

Biletele se pot comanda cu preţuri care încep de la 12 euro. Pentru toate zilele în care se va desfăşura evenimentul costul unui bilet este de 64 euro.

Programul complet al evenimentului ADAC Zurich 24h Race poate fi consultat aici.

Iată cum s-a desfăşurat ADAC Zurich 24h Race  în anul 2017:

Autor: Alexandru Mirea

Adaugă un comentariu

Articole similare