Amazon Alexa va fi integrat pe automobilele BMW şi MINI

BMW Group extinde capacităţile de conectare inteligentă ale automobilelor sale prin integrarea Amazon Alexa, asistentul personal cu control vocal de la Amazon, în toate modelele BMW şi MINI de la mijlocul anului 2018.

Includerea unui serviciu vocal bazat pe cloud va permite clienţilor BMW Group să acceseze, prin simpla interacţiune vocală, o varietate de servicii, funcţii de divertisment şi facilităţi de cumpărături în timp ce se deplasează. Zeci de mii de „skill-uri’ (aşa cum Amzaon numeşte aplicaţiile pentru Alexa care pot fi accesate de la dispozitivele Echo) vor fi acum disponibile şi pentru utilizare în automobil.

Tăriceanu: Eu nu am văzut vreo scumpire la carburant

Un skill BMW Connected pentru Alexa a fost disponibile din septembrie 2016. Aceasta a permis utilizatorilor BMW Connected din SUA, Germania şi Marea Britanie să-i ceară lui Alexa să verifice informaţiile despre automobil, precum statusul încărcării sau nivelul combustibilului, ori să-şi controleze automobilul prin Remote Services din confortul domiciliului. De asemenea, Alexa face posibilă consultarea programărilor sau a rutelor programate şi timpii de plecare cu ajutorul agendei de mobilitate BMW Connected. Disponibilitatea Alexa în automobil face posibilă utilizarea funcţiilor de care se bucură acasă şi în timpul deplasării.

Peste 8,5 milioane de modele BMW Group din întreaga lume sunt deja conectate. Numărul mare de servicii şi funcţii de infotainment care pot fi controlate prin comenzi vocale în modelele BMW au deschis drumul pentru viitoarele opţiuni de conectivitate şi noile servicii digitale. Un smartphone nu este necesar pentru a beneficia de Alexa în automobil, deoarece toate modelele BMW şi anumite automobile MINI sunt echipate cu o cartelă SIM încorporată. Furnizarea accesului online oriunde şi oricând permite integrarea perfectă a Alexa.

De la mijlocul anului 2018, Amazon Alexa va fi disponibil în toate automobilele BMW şi MINI din SUA, Marea Britanie şi Germania.

Azi toate femeile o fac. În 1909 doar 7 romance se pricepeau la asta

E gata! Chinezii au inaugurat tunelul rutier aflat la cea mai mare altitudine

Camerele video pentru roviniete vor fi folosite pentru amendarea vitezomanilor

Adaugă un comentariu