Michelin lansează anvelopa e-Primacy: consum mai mic cu 0,21 l/100 km

Michelin a prezentat noul său produs, anvelopa e-Primacy, care se laudă cu o rezistență la înaintare cu 27% mai bună. Ideală pentru mașini electrice.

Citește și:

Michelin a creat anvelopele fără aer! Prima mașină care va fi echipată cu ele

Cum se acordă stelele Michelin în Ghidul Verde pentru România

Noua anvelopă e-Primacy de la Michelin are ca țel principal îmbunătățirea eficienței, așa că printre calitățile sale se numără o rezistență la rulare cu 27% mai bună.

În alte cifre, asta se traduce printr-un consum mai mic cu 0,21 l/100 km — exemplul concret fiind Volkswagen Golf 7 1.5 TSI — și, implicit, printr-o autonomie cu 7% mai bună în cazul mașinilor electrice (așa cum a demonstrat-o, în teste, Volkswagen e-Golf).

Desigur, nu s-a făcut rabat la capitolul siguranță: e-Primacy respectă chiar și după 30.000 de kilometri standardul european privind frânarea pe carosabil umed. Noua anvelopă de la Michelin a primit calificativul A la eficiență energetică și calificativ B pentru performanțe pe drum umed. Doar 1% dintre anvelope reușesc o clasare atât de bună în ambele categorii.

Michelin menționează și că e-Primacy este neutră din punct de vedere al emisiilor în momentul când iese de pe linia de producție, producătorul francez investind în proiecte verzi care să „anuleze’ amprenta de carbon rezultată în urma producței. Având o eficiență sporită, e-Primacy reușește să emită, pe parcursul a 35.000 de kilometri, cu 174 de kilograme de CO2 mai puțin decât rivali din segment.

Noul pneu Michelin e-Primacy va fi disponibil în 56 de versiuni, cu dimensiuni cuprinse între 15 și 20 de inch.

Adaugă un comentariu

Articole similare