Asigurarea obligatorie RCA s-ar putea scumpi pana la finalul anului

Telenovela politei RCA continua. Daca la inceputul anului, preturile pentru asigurarea obligatorie RCA s-au majorat consistent, iar cei mai afectati au fost tinerii soferi, astazi, Misu Negritoiu, presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a declarat pentru colegii de la Digi24 ca in curand RCA s-ar putea majora cu inca 10 – 15 procente.

Negritoriu justifica aceasta posibila crestere prin faptul ca asiguratorii spun ca despagubirile sunt din ce in ce mai multe, numarul lor crescand de la an la an.

“O sa se mai scumpeasca, altfel, de unde sa acoperi aceste costuri, daunele sunt mai mari decat inainte’, a spus Misu Negritoiu.

Citeste si: Propunere – Service-urile auto vor sanctionarea asiguratorilor in functie de numarul de reclamatii

Bogdan Andreiscu, presedintele Uniunii Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania (UNISCAR) spune ca tarfiele la politele RCA ar putea creste chiar si cu 40 de procente.

“Poate sa ajunga de la o crestere de 10%, la 15%, poate sa fie si o crestere de 40%’, a spus Bogdan Andriescu.

Dar brokerii spun ca asiguratorii ar trebui sa-i penalizeze doar pe cei care au mai multe incidente.

“Primele pot ajunge pana la cresteri de 200 – 300% pentru un client foarte pagubos”, a declarat Valentin Groza, director de asigurari auto al unei firme de brokeraj.

Via | Digi24

 

Adaugă un comentariu