Aston Martin Vanquish Zagato Speedster şi Shooting Brake stârnesc pasiuni printre colecţionari

În luna mai a anului 2016, Aston Martin a expus conceptul Vanquish Zagato în cadrul Concursului de Eleganță de la Villa dEste. În cadrul Concursului de Eleganță de la Pebble Beach, britanicii au venit cu versiunea decapotabilă a aceluiași concept. Pentru că aceste modele s-au bucurat de succes au intrat în producţie.

Acum am ajuns la momentul în care vom vedea pe străzi încă două versiuni în serii limitate: Aston Martin Vanquish Zagato Speedster şi Vanquish Zagato Shooting Brake.

Doritorii au puţin timp la dispoziţie să decidă pentru că Vanquish Zagato Speedster care va fi produs în doar 28 de unităţi deja nu mai este disponibil şi din versiunea Shooting Brake vor fi fabricate doar 99 unităţi.

Familia Aston Martin Vanquish Zagato are la bază modelul Vanquish cu propulsorul V12. Colaborarea din Aston Martin și Zagato durează de mai bine de 55 de ani, iar primul model lansat în parteneriat a fost DB4 GTZ.

“Am putea îndeplini cu ușurință cererea pentru mai multe mașini, dar vrem ca Zagato să rămână ceva foarte special. Cu doar 325 de autovehicule în întreaga lume, împărțite între 99 de Coupe-uri, 99 de Volante, 28 Speedster și 99 Shooting Brake – acestea sunt cele mai rare dintre cele rare” a declarat oficialul Aston Martin, Marek Reichman.

Adaugă un comentariu