Audi amână lansarea modelelor A3 și Q4 din cauza Dieselgate

Scandalul Dieselgate a zdruncinat serios brandurile grupului Volkswagen. Audi începe ușor, ușor să resimtă efectele Dieselgate. În urmă câteva zile, oficialii Audi anunțau că se retrag din Campionatul Mondial de Anduranță. O decizie destul de corectă dacă ne gândim la faptul că și Porsche concura în aceeași ogradă.

Doar că și viitoarele modele pregătite de Audi au de suferit din cauza Dieselgate. Conform unor surse apropiate, Audi a decis să amâne lansarea noii generații A3. Modelul ar urma să vadă lumina zilei abia la finele lui 2019.

Un alt model afectat de Dieselgate va fi Q4. Debutul noului SUV a fost amânat pentru 2021. Conform surselor, inginerii nu au timp să se ocupe de dezvoltarea noilor motoare care urmau să echipeze modelele amintite mai sus.

Pentru moment, oficialii Audi s-au ferit să comenteze informațiile apărute în presă. “Nu vrem să comentăm pe baza speculațiilor făcute cu privire la viitoarele modele și data de lansare a lor”, a declarat un purtător de cuvânt al producătorului german.

Via | AMN

Adaugă un comentariu