Audi va lansa un nou concept h-tron, alimentat cu hidrogen

Președintele Audi, Bram Schot, a anunțat că producătorul german va lansa anul acesta un nou concept h-tron, alimentat cu hidrogen, folosind tehnologia pilelor de combustie pe hidrogen. Mașina ar putea fi lansată în serie limitată până în 2021, ca alternativă pentru autoturismele cu baterii electrice.

Lansarea este posibilă mulțumită parteneriatului dintre Audi și Hyundai, semnat în 2018, care prevede dezvoltarea în comun a tehnologiei Fuel Cell (alimentare cu hidrogen). Cei doi constructori văd în aceste pile de combustie o alternativă eficientă pentru mașinile electrice cu baterii.

Astfel, Audi își va îndrepta toate eforturile către programul h-tron, după cum recunoaște președintele Bram Schot: „Chiar ne dorim să accelerăm procesul. Vom acorda prioritate pilelor de combustie pe bază de hidrogen – vom investi mai mulți bani, mai multe resurse umane și mai multă încredere‘.

Resursele naturale limitate necesare producției de baterii electrice și timpul mare de încărcare a autoturismelor sunt motivele pentru care Audi va miza pe această abordare tehnologică.

 

Citește și:

Titi Aur, despre greșeala care l-a costat viața pe Răzvan Ciobanu. Care a fost cauza morții?

Detalii de la locul tragediei în care a murit designerul Razvan Ciobanu

Lacrimi în ochii pasionaților: era motoarelor aspirate se apropie de sfârșit

Cum arată Trabantul cu cel mai impresionant habitaclu din istoria modelului

VIDEO – O mașină Tesla Model S explodează spontan, în parcare

VIDEO – Un șofer de troleibuz face plăți online în timp ce conduce. „Cu greu mai controla volanul!

 

Constructorul german va prezenta anul acesta un nou concept alimentat cu hidrogen. Potrivit publicației britanice Autocar, acesta ar putea fi lansat în serie limitată până în 2021. Până în momentul de față, oficialii companiei nu au publicat detalii tehnice cu privire la viitorul model.

Reamintim că Audi a mai prezentat în 2016 un concept alimentat cu hidrogen, numit h-tron quattro, care promitea o autonomie de 600 km și o durată de încărcare de numai 4 minute.

Adaugă un comentariu