Audi lansează sistemul ultra quattro

Audi a pregătit pentru Salonul Auto de la Geneva și o premieră în materie de tehnologie. Germanii au alăturat cuvintele ultra și quattro și au dezvoltat un sistem de tracțiune integrală inteligent menit să scadă consumul de carburant.

Conform oficialilor Audi, noul sistem de tracțiune ultra quattro va transmite în mod normal resursele motorului către puntea față, iar la nevoie, acestea vor fi redirecționate și către punte spate. Pe scurt, vorbim doar despre un sistem 4×4 modern pe care îl regăsim în ograda multor producători auto.

Partea interesantă a sistemului pregătit de Audi constă în rapiditatea cu care intervine. Conform oficialilor germani, există o serie de senzori care monitorizează unghiul direcției, poziția pedalei de accelerație și aderența. Un procesor analizează informațiile primite, iar când acest intuiește că roțile față sunt gata să piardă aderența canalizează o parte din resturse și către puntea spate.

audi ultra quattro (1)

Pentru transmiterea resurselor și către roțile din spate, Audi folosește două ambreiaje, unul montat în continuarea cutiei de viteze, iar cel de-al doilea pe axa spate.

Cât despre consum, Audi spune că noul sistem de tracțiune integrală ultra quattro este capabil să scadă valorile cu 0,3 l/100 km. Primul model din gama Audi care va beneficia de acest sistem va fi A4 Allroad, exemplar pe care îl vom putea admira în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Adaugă un comentariu