Sfârșitul lui Audi R8 este marcat de versiunea specială V10 GT RWD

vezi galeria foto

Cel mai spectaculos model din gama Audi își va lua rămas bun în curând de la fanii săi, dar nu înainte de a fi marcat cu stil alături de versiunea specială V10 GT RWD, ce va fi fabricată în doar 333 de unități.


Audi lansase deja zvonuri privind terminarea producției motorului V10 aspirat natural de 5,2 litri. În mod evident, motivul invocat se referă la concentrarea eforturilor privind electrificarea gamei, dar și a reducerii amprentei de carbon la nivel de brand.

Conform producătorului, versiunea de adio a lui Audi R8 îmbină cel mai bine toate atributele legendarului model. În primul rând, modelul GT vine cu o putere egală cu a lui Quattro, dispunând totodată de o caroserie mai ușoară (cu 20 kg) și de elemente aero mai avansate.


Din punct de vedere vizual, R8 GT RWD se remarcă prin stema de culoare neagră și sigla R8 GT de pe spate. Kitul aerodinamic este construit din fibră de carbon și a fost perfecționat în tunelul aerodinamic. Așadar, modelul se află la doar un pas distanță de fratele Lamborghini Huracan, cu care împarte platforma tehnică. Ediția limitată vine îmbrăcată' în nuanța mată Suzuka Grey și face o trimitere către modelul original R8 GT. De asemenea, clienții celor 333 de exemplare pot alege din paleta de culori și nuanțele Daytona Grey sau Tango Red.


Jantele de 20 de inchi ale mașinii dispun de anvelope Michelin Cup 2, iar mașina a fost binecuvântată de frâne cu discuri ceramice. La interior, modelul primește accente roșii care amintesc de versiunea din 2010. Sub schimbător se află o placă numerotată care le va aminti norocoșilor proprietari că se află într-un R8 ediție limitată. Scaunele tip scoică și bara stabilizatoare transversală fabricată din carbon scad în continuare greutatea mașinii.


Din punct de vedere al performanțelor, ultima iterație a motorului V10 FSI produce 620 CP și dispune de un cuplu maxim de 565 Nm. Accelerația 0-100 km/h se desfășoară în 3,4 secunde, în timp ce viteza maximă ajunge la 320 km/h. De asemenea, R8 V10 GT RWD primește o transmisie reproiectată cu șapte trepte și două ambreiaje.

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE