Audi RS7 Piloted Driving – Conceptul autonom german revine cu 400 de kilograme în minus

Audi a prezentat noua versiune a conceptului autonom RS7 Piloted Driving. Dezvelit în premieră în toamna anului trecut, prototipul germanilor venea ca o demonstrație de forțe. Astfel, Audi voia să arată că inginerii din Ingolstadt inovează și sunt capabili să ofere tehnologia viitorului.

Pentru a demonstrat tuturor că poate, Audi a organizat un tur pe circuitul de la Hockenheim, parcurs în timpul căruia, RS7 Piloted Driving a rulat cu o viteză maximă de 240 km/h fără să aibă parte de intervenție umană.

Versiunea nouă a lui Audi RS7 Piloted Driving a fost testată pe circuitul Sonoma din California și a reușit să parcurgă cei 4 kilometri în puțin peste 2 minute. După cum probabil ați intuit, și în acest caz, intervenția umană a lipsit.

2015 audi rs7 piloted driving concept (4)

Spre deosebire de vehicul prototip, versiunea revizuită a conceptului german a fost supus unei diete stricte și a reușit să “slăbească” nici mai mult, nici mai puțin de 400 de kilograme.

Sub capota lui Audi RS7 Piloted Driving se află același motor V8 twin-turbo de 4,0 litri capabil să ofere 560 CP și 700 Nm. Cât despre tehnologia folosită de prototipul german, aceasta ar urma să ajungă într-o variantă modificată pe viitoarea generație a navei amiral, A8.

Adaugă un comentariu