BMW Advanced Body Repair – Echipamente de 2 milioane de euro pentru cele mai avansate solutii de reparatii

Startul BMW Advanced Body Repair, programul de investitii în reteaua de service a marcii, a fost dat printr-un eveniment demonstrativ organizat astazi, 12 septembrie 2014.

Romania devine astfel prima tara din Europa de Sud-Est care ofera o serie de solutii pentru reparatii moderne, care asigura cel mai bun standard de calitate si siguranta, dar si solutii inteligente, mai accesibile si mai rapide.
Opt centre din tara vor face parte din acest program, iar investitia individuala va ajunge la aproximativ 250.000 de euro.

Astfel, pana la finele anului valoarea totala va fi de 2 milioane de euro. Alaturi de noile echipamente a fost dezvoltat si un program de trainin care include stagii de pregatire la BMW Training Academy din Munchen pentru tinichigerie si la Bucuresti pentru vopsitorie.

Citeste si: BMW Seria 7 Final Edition – Cantecul de lebada al navei amiral bavareze

De asemenea, procesele de service au fost optimizate, iar multumita comunicarii directe cu asiguratorii parteneri, va exista un raspuns mai rapid, dar si mai multa transparenta.

Investitia necesara pentru a respecta standardele Advanced Body Repair include echipamente pentru reparatii in aluminiu, noi metode de nituire si lipire pentru anumite parti ale caroseriei si solutii „spot repair’ sau „smart repair’.

Acestea din urma presupun reparatii deosebit de precise, fara a mai fi necesare abordari mai costisitoare precum vopsirea integrala a unei piese sau schimbarea acesteia.

Citeste si: Premierele BMW din Orasul Luminilor

In cazul unui „spot repair’ se va executa doar vopsirea punctelor de caroserie afectate si nu componente intregi ale automobilului. Solutiile de reparatie a parbrizului pot elimina, in anumite situatii, nevoia de inlocuire. Tapiteria se poate reconditiona prin vopsire sau inlocuirea unor bucati deteriorate. De exemplu, costul reparatiilor unui automobil afectat de grindina poate sa fie, in medie, de 5 ori mai mic prin folosirea solutiilor „smart repair’.

Adaugă un comentariu