BMW i câştigă încă o dată International Engine of the Year Award

Pentru al treilea an consecutiv, sistemul de propulsie ce echipează BMW i8 a triumfat la categoria lui – motoare cu capacitatea între 1,4 şi 1,8 litri – în cadrul International Engine of the Year Awards.

Trenul de rulare hybrid plug-in ce propulsează BMW i8 combină performanţele unui automobil sport cu economia de combustibil a unui model mult mai mic. Motorul electric cu trei cilindri de la BMW i8 dezvoltă 170 kW/231 CP şi propulsează roţile spate, în timp ce motorul electric de 96 kW/131 CP este alimentat de o baterie litiu-ion, care poate fi încărcată de la o sursă domestică de energie electrică şi îşi transferă puterea spre puntea faţă. Acest sistem hybrid plug-in special, dezvoltat şi produs de BMW Group, permite o autonomie electrică de până la 37 de kilometri în ciclul de testare EU şi o viteză maximă de 120 km/h.

Sprintul de la 0 la 100 km/h se realizează în 4,4 secunde şi consumul mediu mixt – calculat în ciclul de testare EU pentru automobil hybrid plug-in – este de 2,1 l/100 km.

Competiţia International Engine of the Year a fost lansată în 1999 şi, de atunci, 68 de victorii de clasă şi la general au revenit unor motoare dezvoltate pentru modele BMW.

taguri
Adaugă un comentariu