BMW România a instalat două staţii de încărcare pentru automobile electrice în Bucureşti

BMW Group România a instalat în parcarea subterană Băneasa Shopping City două staţii de încărcare pentru automobile electrice. Acestea sunt de tipul Wallbox BMW i şi folosesc un conector Type 2 de curent alternativ (AC). 

Ambele pot asigura o putere maximă de încărcare de 11 kW. Cele două staţii sunt instalate pe culoarul dintre cele două ieşiri şi pot fi folosite non stop şi gratuit.

Colaborarea cu Băneasa Shopping City vine după ce anul trecut, în iulie, a fost instalată o staţie de mare putere, de 50 KW curent continuu (DC). În acest an staţia a livrat peste 11 MW în peste 800 de încărcari.

Pentru staţia din Băneasa Business and Technology Park, numărul de încărcari a ajuns în timpul săptămânii la o medie de 4-5 pe zi şi se observă o tendinţă de creştere. Până acum aproximativ 5% din încărcări au fost realizate de automobile care aveau un nivel al bateriei sub 5% (din care 6 au încărcat de la un nivel de 1%).

Bmw România participă şi la proiectul regional NEXT-E,  realizat în parteneriat cu MOL, E.ON, Nissan şi cu finanţare europeană, care îşi propune să amplaseze 40 de staţii de mare putere până la finalul anului 2020 în România.

BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company și Volkswagen Group vor lansa IONITY – un joint venture care va dezvolta și implementa o rețea de încărcare de înaltă putere (HPC) pentru vehiculele electrice din întreaga Europă.

Prin lansarea a aproximativ 400 de stații HPC până în 2020, IONITY va facilita călătoriile pe distanțe lungi, marcând un pas important pentru vehiculele electrice. Cu sediul în München, joint venture-ul este condus de Michael Hajesch – CEO și Marcus Groll – COO și are o echipă în creștere, care va ajunge la 50 de angajați până la începutul anului 2018.

Adaugă un comentariu