HoloActive Touch: Concept de operare revoluționar de la BMW

HoloActive Touch: BMW va prezenta, în ianuarie 2017, în cadrul Târgului de electronice de consum CES Las Vegas, un nou concept de operare pentru mașinile viitorului. Este vorba de o interfață inovatoare între șofer și mașină, care funcționează ca un ecran tactil virtual.

Ecranul flotant al sistemului HoloActive Touch este operat folosind gesturi ale degetelor și confirmă comenzile introduse prin ceea ce șoferul percepe a fi un feedback tactil. Este o evoluție a sistemelor existente, BMW Head-up Display, BMW gesture control și operarea prin intermediul ecranului tactil. Noul sistem introduce în ecuație o componentă nouă: pentru prima oară, funcțiile pot fi controlate fără niciun contact fizic cu suprafețele, chiar dacă tehnologia permite folosirea comenzilor vizuale și tactile familiare de la ecranele tactile convenționale.

După cum îi spune și denumirea, HoloActive Touch presupune proiectarea unei holograme în habitaclul mașinii, vizibilă pentru șofer lângă volan, la nivelul consolei centrale. O cameră video detectează mișcările mâinii șoferului și înregistrează poziționarea degetelor. De îndată ce degetele iau contact cu una dintre suprafețele de control virtuale, este emis un puls și funcția relevantă este activată.

Cu siguranță, vom vedea acest concept revoluționar introdus pe unul dintre modelele viitoare ale mărcii. În mod tradițional, BMW a prezentat la CES concepte care au intrat ulterior în producția de serie. Un exemplu este controlul prin gesturi, prezentat la CES Las Vegas în 2015 și disponibil acum pe Seria 7 și pe noua Serie 5.

Adaugă un comentariu