BMW investește în compania Proterra

BMW i Ventures a anunţat o investiţie majoră în compania de producţie a vehiculelor electrice de transport persoane Proterra.

Proterra are o cotă de piaţă de 60% pe piaţa de transport electric de transport persoane de mare volum din America de Nord. Compania a vândut peste 400 de vehicule unora dintre cele mai inovatoare oraşe şi comunităţi din SUA, inclusiv Seattle, Philadelphia, Foothill (zona metropolitană Los Angeles), Dallas, Nashville, San Jose şi Reno.

“Acesta este un moment extrem de interesant la Proterra, deoarece clienţii, susţinătorii şi investitorii noştri – cei noi şi cei vechi, deopotrivă – se află în spatele viziunii noastre pentru un ecosistem de transport electric şi curat”, a spus Ryan Popple, director executiv al Proterra.

“BMW i Ventures investeşte în companii care vor transforma mobilitatea şi transportul, iar Proterra duce industria tranzitului mai departe prin cele mai inovatoare autobuze electrice de masă”, a declarat Zach Barasz, partener la BMW i Ventures. “Datorită eforturilor Proterra, tranzitul electric de masă va depăşit autobuzele cu combustibili fosili, devenind noul standard.”

taguri
Adaugă un comentariu