BMW Seria 8 a fost prezentat în România înainte de debutul comercial

vezi galeria foto

BMW Seria 8 a fost prezentat în România cu două săptămâni înainte de lansarea comercială pe piața noastră.


Noul BMW Seria 8 a fost expus unui public restrâns în cadrul unei clădiri de patrimoniu veche de 110 ani, Uzina Electrică Filaret. Odată cu noul BMW M850i xDrive, cei de la BMW au expus și un E9, primul coupe modern al mărcii bavareze. Cel de-al doilea coupe prezent la eveniment i-a aparținut în trecut lui Valentin Ceaușescu și a trecut printr-o restaurare minuțioasă, care a durat mai mult de o decadă.

Citește și:

Ultimul tronson al autostrăzii București – Ploiești (A3) se apropie de finalizare


București este pe primul loc în Europa la aglomerație

Codul Rutier 2019: Cât de mari vor fi amenzile?

Black Friday 2018: BMW i8 la ofertă!

Proiect de lege: amenzi pentru șoferii filmați în trafic

Autostrada A8 a fost votată

Prețuri în România: Noul Mercedes-Benz GLE

Noi oferte ANAF: Mașini de vânzare în noiembrie?

O nouă țeapă circulă prin SMS

 

Tot în urmă cu zece ani a început și parteneriatul dintre BMW România și Festivalul Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo. Pentru a marca această aniversare, mai mulți artiști au interpretat piese pentru cei prezenți. Deschiderea evenimentului a fost făcută de Răzvan Popovici (violă) și de finlandezul Jan-Erik Gustaffson (violoncel), care au interpretat ‘Marșul BMW’ după un aranjament pregătit de Sabin Pena. Compoziția respectivă îi aparține lui Frank Anatol și este dedicată mărcii bavareze. Este prima interpretare pe 2018 a Marșului BMW, iar România este singura țară în care acesta a fost auzit în lume.



Concertul a fost completat de formația ‘Recoveco’, formată la Paris și compusă din doi artiști din Venezuela și de doi artiști din Columbia. Acești artiști au încântat publicul cu mai mulet

Odată cu debutul lui BMW Seria 8 în România, cei de la BMW au marcat 50 de ani de la lansarea lui E9, care are denumirea comercială BMW 2800 CS.Vârful de gamă al acestei versiuni se numea 3.0 CSL și a marcat rezultate deosebite pentru BMW în cursele de turisme ale anilor 70. Pe baza lui BMW E9 a fost realizat primul Art Car de la BMW, iar acest model a fost și primul care a purtat culorile M.


Pe piața din România, noul BMW Seria 8 Coupe este oferit cu două motorizări. Vorbim despre un diesel de 320 CP, cu un motor de trei litri cu șase cilindri în linie, care pleacă del a 102.399 euro cu TVA inclus la noi în țară și despre un V8 TwinPower Turbo de 4.4 litri care asigură 530 CP, M850i xDrive, care pleacă del a 127.985 de euro cu TVA inclus.

Listele de comenzi pentru noul BMW Seria 8 Coupe sunt deja deschise în România, iar primul asemenea model înmatriculat la noi în țară este un M850i xDrive.


Foto: Mani Gutau, Florin Vitzman, BMW


CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE