BMW vorbeste despre Vision EfficientDynamics

BMW prezinta un concept hibrid care este propulsat de trei motoare: doua electrice, cate unul pentru fiecare punte, si altul diesel in trei cilindri, amplasat central.

Odata cu noul concept hibrid, BMW anunta ca aduce in scena un concept care se bucura de performante superioare, in conditiile in care emisiile au valori scazute scazute, iar consumul de combustibil este redus.

BMW Vision EfficientDynamics utilizeaza tehnica BMW ActiveHybrid si are la baza o platforma noua cu o aerodinamica dezvoltata gratie cunostintelor din Folrmula 1. Astfel, coeficientul de aerodinamicitate are valoarea de 0,22. Caroseria este construita din materiale usoare si dispune de usi tip fluture. Interiorul conceptului cu 2+2 locuri dispune de acoperis panoramic si insertii din policarbonat, capabile sa limiteze cantitatea de lumina care patrunde in habitaclu.

Puterea totala a celor trei motoare este de 356 CP si 800 Nm. Motorul diesel cu trei cilindri furnizeaza 163 CP (290 Nm) si are 1,5 litri. Puterea acestuia este transmisa axei spate prin intermediul unei cutii de viteze cu dublu ambreiaj, cu sase trepte. Tractiunea integrala a conceptului este asigurata cu ajutorul motoarelor electrice: puntea fata utilizeaza pentru tractiune motorul electric, iar puntea spate este actionata de motorul electric, dar si de catre cel diesel. Energia obtinuta la franare este recuperata cu ajutorul Brake Energy Regeneration si este stocata in 98 de acumulatori de tip Litiu Polimer.

Ca performante, BMW Vision EfficientDynamics atinge 100 km/h in 4,8 secunde, iar viteza sa maxima a fost limitata electric la 250 km/h. Consumul mediu de combustibil este de 3,76 l/100 km, in timp ce emisiile CO2 au valoarea de 99 g pe kilometru.

BMW Vision EfficientDynamics poate rula aproximativ 50 km, utilizand doar energia electrica.

Adaugă un comentariu