Cât costă mașina pe care a condus-o Battista PininFarina

Battista “Pinin” Farina care mai târziu a devenit Battista Pininfarina a fost unul dintre cei mai mari designeri auto din toate timpurile. Casa de licitații Gooding & Company vinde în aceste zile un Ferrari 275 GTB pe care l-a condus omul de creație italian.

Un model Ferrari 275 GTB “Speciale”, unul dintre cele două prototipuri de pre-producție pe care l-a deținut Farina, este de vânzare. Mașina a fost desenată chiar de către celebrul italian în urmă cu mulți ani. E drept, Farina l-a condus doar doi ani, pentru că a murit în 1966.

De ce vitezometrul arată alte valori faţă de viteza reală de deplasare

Ce mașină are VIORICA DĂNCILĂ! Nu te așteptai la asta!

Simona Halep iubește mașinile. Ce super mașini are în garaj

După moartea lui Farina din 1966, mașina a aparținut mai multor proprietari. Specialiștii se așteaptă ca pe modelul Ferrari 275 GTB “Speciale” din 1964 să se obțină suma minimă de 9 milioane de dolari. 970 de exemplare Ferrari 275 GTB au fost fabricate la Maranello.

Cine a fost Battista Pininfarina?

Italianul Battista Pininfarina are în portofoliu mașini ca Alfa Romeo Giulietta Spider, un icon al automobilelor italiene. Alte automobile desenate de italian sunt Ferrari 250 GT, Ferrari 250 GT Spider California sau Fiat 1100 TV Coupe.

Cine mai e ca el? Toți au râs de posesorul unui Ferrari din București!

Fostul șef de la Ferrari, vești despre Michael Schumacher

Avertisment de la fostul șef al ANAF: PSD pregătește blocarea restituirii taxei auto

Foto: caranddriver.com

Adaugă un comentariu