Ce poți să înveți când vizitezi un dealer auto, chiar dacă nu-ți cumperi o mașină

O vizită la un dealer auto, dacă plănuiești să-ți cumperi o mașină, îți poate dezvălui o multitudine de lucruri despre personalitatea ta și despre cum reacționezi și gândești în situații specifice. Indiferent dacă pleci sau nu cu mașina în urma vizitei tale la dealerul auto, important este să tragi niște învățăminte, care te vor ajuta mai târziu, în viață. Descoperă, în continuare, ce poți să înveți când vizitezi un dealer auto.

Un buget strict este cea mai bună variantă

Un vânzător foarte bun te poate face să scoți, foarte ușor, mult mai mulți bani din buzunar decât îți dorești. Ca să preîntâmpini acest lucru, cel mai bine ar fi mergi în show-room cu un buget foarte clar în minte. Informează-te înainte în legătură cu prețurile modelului de autorism pe care dorești să-l cumperi. Cel mai simplu este să navighezi pe Internet și, de asemenea, să vorbești cu un prieten care se pricepe foarte bine la mașini, astfel încât să-ți fie clar cât costă autoturismul pe care vrei să-l achiziționezi. Sub nicio formă nu trebuie să depășești bugetul  pe care îl ai în minte înainte să intri în show-room, chiar dacă vânzătorul o să încerce să-ți propună să dai bani și pe alte accesorii și facilități, inutile însă pentru nevoile tale.

Cum funcționează manipularea

Cu siguranță că știi ce înseamnă manipularea, însă în timpul vizitei la dealerul auto o să o și trăiești, exact așa cum este în realitate. La dealerul auto vei interacționa, inevitabil, cu o persoană de vânzări, care va încerca din toate puterile să te convingă să faci o anumită achiziție, astfel încât să scoți cât mai mulți bani din buzunar. Tocmai de aceea, este foarte important să știi exact ce îți dorești să cumperi, înainte să ajungi la dealer. Trebuie să ai în minte o singură variantă și să documentezi temeinic  înainte să ajungi la dealer. Altfel, dacă nu ești foarte hotărât și oscilezi între 2-3 variante, vânzătorului îi va fi foarte ușor să te manipuleze, deoarece are o experiență mult mai mare decât tine în negociere.

O altă soluție

O vizită într-un show-room îți poate arăta că achiziția unei mașini nu este potrivită pentru tine, chiar dacă îți dorești un autovehicul pe care să-l conduci. Oricând există și alte variante, cum ar fi să apelezi la companie de leasing auto operațional. Un contract de leasing operațional îți oferă mult mai multă libertate și mai puține griji decât dacă ai cumpăra o mașină pe cont propriu. Leasingul operațional este o soluție potrivită nu doar pentru oameni, ci și pentru firme. Marele avantaj ale leasingului operațional pentru firme este că acestea se pot folosi de numeroase mașini, fără să fie nevoite să le cumpere și să le revândă.

 

Adaugă un comentariu