Ce trebuie sa faci daca vrei sa-ti schimbi culoarea masinii

Cand iti cumperi o masina noua, producatorul iti da oportunitatea sa alegi culoarea pe care o doresti. Dar ce faci atunci cand pe piata de second hand ai gasit masina potrivita, insa culoarea caroseriei nu este pe gustul tau.

Lucrurile pot parea simple: mergi la un service profesionist, iti alegi culoarea noua si gata.

Din pacate, mai ai cateva drumuri de facut si bani de dat catre institutii. Dupa ce masina a fost vopsita in culoarea dorita de tine, trebuie sa mergi la Registrul Auto Roman (RAR) pentru a trece noua nuanta in carte de identitate a vehiculului.

Citeste si: RAR va schimba modelul cărţilor de identitate

Pentru a ajunge aici, ai nevoie de o programare, o cerere scrisa de mana pe care va trebui sa o semnezi in fata angajatului RAR, actul de identitate si cartea de identitate a vehiculului. Toata aceasta procedura te costa 90 de lei. Dar sa nu credzi ca ai scapat.

Dupa ce au fost intocmite actele la RAR vei merge la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule. Aici vei cere eliberarea unui nou certificat de inmatriculare pentru care vei plati suma de 37 de lei. Alaturi de cererea tip trebuie sa ai cartea de identitate a vehiculului cu modificarea trecuta de RAR, original si copie si actul de identitate, original si copie.

Citeste si: RAR – 56,75% dintre vehiculele controlate in primul semestru din 2014 aveau probleme

Via | Digi24

 

Adaugă un comentariu