CEO-ul Ford România: Guvernul să-şi spună clar planul şi să se ţină de cuvânt

Ford anunţă investiţii majore în fabrica sa din România: peste 200 de milioane de euro, crearea a 1.500 de locuri de muncă noi pentru muncitori români şi lansarea unui al doilea model produs în uzina din Craiova.

Într-un interviu acordat RFI, preşedintele Ford România, britanicul Ian Pearson, îşi mărturiseşte angajamentul total faţă de uzina de la Craiova, dar subliniază că autorităţile române trebuie să îşi respecte angajamentele, în special pe cele legate de dezvoltarea infrastructurii rutiere şi ferate. “Am vrea ca Guvernul român să spună clar care este planul său pentru viitor şi să se ţină de cuvânt”, a afirmat el.

“De când am venit în România, Ford a spus, ca de altfel toate companiile din sectorul auto, că dezvoltarea infrastructurii este importantă nu doar pentru afacerile din această ţară şi şi pentru atragerea de noi investitori. Există o diferenţă între promisiunile care au fost făcute (n.r. – de autorităţi) şi unde ne aflăm în acest moment. Nu suntem acolo unde am vrea să fim şi am spus asta clar Guvernului român. El s-a angajat la un plan clar de dezvoltare a infrastructurii, iar noi suntem în contact constant cu Executivul pentru a ne asigura că sunt respectate aceste termene. Mesajul din partea Ford, dar şi a celorlalte companii din sectorul auto este: noi ne respectăm anagajamentele pe care ni le-am asumat, autorităţile să îşi respecte şi ele propriile angajamente”, a declarat Pearson.

Sursa: news.ro

Ford confirmă o investiție suplimentară de 200 de milioane de euro și adăugarea unui număr de 1500 de locuri de muncă dedicate producției unui al doilea vehicul la fabrica sa din Craiova.

Noul vehicul se adaugă actualului SUV de clasă mică Ford EcoSport si motorului 1.0 EcoBoost, ambele produse deja la fabrica din Craiova. Noul model și data de start a producției acestuia vor fi confirmate în apropierea momentului lansării acestuia.

taguri
Adaugă un comentariu