Cinci lucruri care nu trebuie să lipsească din mașină

Expresia “mașină echipată” a intrat în vocabularul uzual. Cu toate acestea, există mulți conducători auto care nu dețin în automobile nici măcar minimum de echipare. Auto-bild.ro îți spune cinci lucruri care nu ar trebui să lipsească din mașina niciunui șofer.

1. Cric și unelte pentru schimbarea roților

Cricul este esențial, mai ales atunci când se dezumflă o anvelopă. Fără un cric adecvat, mașina nu poate fi ridicată și roata nu va putea fi schimbată. În plus, la această operațiune sunt necesare și alte unelte.

2. Trusa de prim ajutor

Aceasta nu este doar obligatorie prin lege ci și prin conștiință. Nu este nevoie de un accident pentru a apela la această trustă. Fie și o rană ușoară are nevoie de leucoplast și dezinfectant.

3. Triunghiul reflectorizant

Acesta instrument este util mai ales când se defectează mașina și este nevoie ca șoferul să tragă pe dreapta. Astfel, ceilalți participanți la trafic vor fi atenționați că peste 100 de metri vor întâlni o mașină staționată.

Namur : 07/03/2011  Illustration picture shows a couple who change a wheel on the road.  Picture: Illustration Credit : Sierakowski - Nicolas - Closon / Isopix Photo, Foto : ISOPIX (BELGIË, BELGIQUE - Brussel, Bruxelles)

4. Cheia de rezervă

Cui nu i s-a întâmplat să închidă mașina cu cheia înăuntru? Din fericire, existența unei chei de rezervă, de preferință purtată într-o geantă, ar putea salva de multe ori o situație extremă.

5. Lanternă

Lanterna nu ar trebui să lipsească nici ea din torpedou. Verificați să aibă tot timpul bateriile încărcate, căci ar putea deveni cel mai bun prieten într-o noapte întunecată.

lanterna

Foto: NorthFoto

Adaugă un comentariu

Articole similare