Cine sunt “teroriştii” care au accesat semafoarele din București

În luna decembrie 2018 eram informați de către viceprimarul Capitalei despre faptul că un grup de teroriști au accesat semafoarele dintr-o intersecție din București și au fost modificate diagramele.

Primăria a susţinut că au fost introduse în sistem alţi timpi pentru culorile roşu şi verde ale semafoarelor. Acest lucru ar fi condus la accidente grave. Patru persoane sunt suspectate că ar fi accesat ilegal sistemul de semaforizare de la o trecere de pietoni din Bucureşti, modificând diagramele, a declarat la vremea respectivă viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu, care a explicat că opt persoane ştiau cum să acceseze caseta semaforului, patru dintre acestea fiind angajaţi ai Companiei Municipale de Management al Traficului, asupra cărora însă nu planează nicio bănuială.

Dosarul privind semafoarele care ar fi fost accesate ilegal în Bucureşti la sfârşitul anului 2018 a fost clasat acum câteva zile de procurorii DIICOT. Anchetatorii au constatat că nu sunt probe concrete care să demonstreze că sistemul informatic ar fi fost accesat de persoane neautorizate.

Citește și:

Un șofer băut a leșinat în timp ce sufla în etilotest, pe autostrada A3

Cele mai bune sisteme de infotainment din industria auto, potrivit șoferilor

Șoferii moldoveni prinși băuți la volan trebuie să spele cadavre la morgă

Mesajul dur al unei agente de poliție, grav accidentată la datorie

Cel mai rapid SUV pe gheață

Utilaje Lamborghini de 200.000 de Euro, furate dintr-o fabrică din România

Ora de Educație Rutieră la Liceu: Zece instituții au fost vizitate în prima fază a proiectului

„În lipsa unor elemente concrete care să dovedească accesul la sistemul informatic și folosirea fără drept a programelor destinate sistemului informatic nu se poate dovedi nici faptul că perturbarea funcționării sistemului informatic (trecerea automatului de dirijare a circulației din 3 culori în galben intermitent) s-a realizat ca urmare a intervenției neautorizate asupra acestuia, motiv pentru care se va dispune clasarea referitor la comiterea infracțiunilor pentru care s-a început in rem urmărirea penală’, se arată în ordonanța de clasare a dosarului.

Nicușor Dan a comentat pe Facebook că a aflat care ar fi fost cauza reală a accesării semafoarelor la o intersecție din București, acum câteva luni. Acesta susține că scenariul Primăriei capitalei potrivit căruia “un grup de teroriști au accesat semafoarele dintr-o intersecție din București” nu este decât o scuză. În realitate “teroriştii” care au accesat semafoarele din București sunt de fapt angajaţii Companiei Municipale de Management al Traficului înfiinţată de Gabriela Firea.

Semafoarele inteligente din București nu prea mai funcționează. Situația se rezolvă’ cu demisii la nivel înalt, șefa Administrației Străzilor din Primăria Captitalei renunțând la post.

Adaugă un comentariu