Cinematograf pe roți: Viitoarele modele Ford ar putea proiecta filme

Ford a brevetat un sistem de proiecție video care ar putea transforma viitoarele modele ale mărcii în cinematografe pe roți. Potrivit schițelor publicate de Oficiul american de Stat pentru Invenții și Mărci, videoproiectorul ar fi încorporat în hayon.

Ford a depus cererea de brevet de invenție tocmai în aprilie 2017, dar documentul a fost publicat abia la finalul lunii august 2019. Schițele ilustrează mai multe persoane aflate în apropierea unui Ford, urmărind un meci de fotbal american care este proiectat chiar de către autoturism. Montat în hayon, videoproiectorul poate funcționa și pe post de reflector, după cum dezvăluie alt grafic.

 

Citește și:

Noul examen medical obligatoriu pentru șoferi: Nu-l treci, nu iei permisul

Poliția nu vrea să știi asta: când poate deveni nul un proces-verbal completat de Poliţia Rutieră

 

Deși invenția este cu siguranță una interesantă, rămâne de văzut dacă este și practică. Principala problemă este faptul că un astfel de sistem ar fi extrem de solicitant pentru bateria mașinii.

Deși Ford deține drepturi exclusive asupra acestui dispozitiv, brevetul nu înseamnă automat că vom vedea tehnologia implementată pe viitoarele modele ale mărcii. Un purtător de cuvânt al constructorului auto a detaliat, citat de Carscoops: „Depunerea cererilor de brevet de invenție este o activitate de business obișnuită, însă acestea nu indică neapărat planuri noi pentru produse‘.

 

Sursa: Carscoops

Adaugă un comentariu