Cel mai nou circuit de testare Toyota este inspirat din Nürburgring

Japonezii de la Toyota au tăiat panglica celui mai nou circuit de testare din portofoliu. Numele complet al acestuia este Toyota Technical Center Shimoyama. Centrul de încercări este situat în zona montană dintre orașele Toyota și Okazaki din Japonia.

Japonezii au o experiență vastă când vine vorba de testarea autoturismelor pe circuitul Nürburgring. Tocmai de aceea, au ales să se inspire din circuitul german pentru a putea aduce un plus de sportivitate noilor modele ce urmează a fi lansate pe piață.

Noul circuit Toyota are o lungime de 5,3 km și o diferență de nivel de 75 de metri. Aproximativ 50 de persoane au început deja lucrul în facilitate, majoritatea fiind piloți de teste.

Citește și:

Titi Aur, despre greșeala care l-a costat viața pe Răzvan Ciobanu. Care a fost cauza morții?

Detalii de la locul tragediei în care a murit designerul Razvan Ciobanu

Lacrimi în ochii pasionaților: era motoarelor aspirate se apropie de sfârșit

Cum arată Trabantul cu cel mai impresionant habitaclu din istoria modelului

VIDEO – O mașină Tesla Model S explodează spontan, în parcare

VIDEO – Un șofer de troleibuz face plăți online în timp ce conduce. „Cu greu mai controla volanul!

 

Chiar dacă nu este la fel de lung ca Nordschliefe, circuitul japonez include o varietate mare de curbe și drumuri ce simulează importante secțiuni ale drumurilor europene. Oficialii companiei au declarat următoarele acest circuit îi va ajuta pe inginerii noștri să aducă un plus de dinamism modelelor Toyota'.

Deocamdată, doar secțiunea centrală a facilității a fost deschisă, următoarele două urmând a fi operaționale până în martie 2024. Investiția totală se ridică la de aproximativ 300 de miliarde de yeni (2,4 miliarde de euro).

În timpul conferinței de presă, președintele Toyota, Akio Toyota a declarat următoarele intenționăm să dezvoltăm aici toate autoturismele și ne vom ocupa în mod special de acele modele care vor fi concentrate să ofere o plăcere absolută a condusului. Compania va face efortul de a aduce un zâmbet pe fața oricărui client Toyota, indiferent de tipul de vehicul achiziționat'.

Adaugă un comentariu