Volkswagen Renntransporter – sau cum să cari orice cu stil

Porsche are o istorie extrem de bogată în ceea ce privește istoria curselor de mașini. Dar, o piesă importantă din istoria acestora a fost reprezentată de autobuzele Mercedes-Benz care au fost transformate în vehicule speciale de transport.

Citește și:

Oficial: Program de vouchere de 9000 de lei pentru mașini noi

Neatenția la volan e sport național

Salonul Auto București și Accesorii 2018 și-a deschis porțile! Galerie foto exclusivă

Ce pățești dacă vorbești la telefon în timp ce conduci?

De ce trebuie să rotim anvelopele la schimbul periodic?

Samsarii câștigă 45 de milioane de euro pe an din măsluirea kilometrajului

 

Traversând în lung și în lat Europa, acestea au 'cărat' spre victorie mașini de curse celebre, cum ar fi Porsche 917 și 956. Cele două autobuze încă există, unul din acestea fiind expus la sediul central Porsche, iar celălalt a fost, până de curând, expus la Colecția Brumos din Jacksonville, Florida.

Artistul rus Igor Shitikov este responsabil pentru acest concept. Imediat după prezentarea noului Porsche 935, rusul a decis că este momentul să ofere o alternativă interesantă pentru transportul acestora către circuit.

Artistul și-a botezat creația 'Volkswagen Renntransporter'. Sigla vehiculului de transport este VW, cum era de așteptat, dat fiind faptul că ambii constructorui fac parte din Grupul Volkswagen, iar designul are anumite elemente inspirate din noile concepte electrice Volkswagen, cum ar fi I.D. Buzz.

Conceptul are multe în comun cu autobuzele Mercedes-Benz de la sfârșitul anilor 60. Exteriorul acestora dispune de o temă de culoare roșie cu accente negre și gri. Chiar și cu toate elementele de design moderne, conceptul este capabil să transporte două Porsche 935 'Moby Dick' clasice.

Lateralele acestui concept sunt transparente, iar în partea din spate este montată o platformă hidraulică cu ajutorul căreia se pot descărca sau încărca mașinile în vehicul.

Sursa: Igor Shitikov – Behance

Adaugă un comentariu