Consiliul Concurenţei va monitoriza sectorul asigurărilor RCA

Perioada de şase luni cu tarife RCA îngheţate de guvern s-a încheiat, iar Consiliul Concurenţei urmează să monitorizeze sectorul în perioada următoare, împreună cu Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), a declarat joi preşedintele autorităţii de concurenţă, Bogdan Chiriţoiu.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat miercuri tarifele de referinţă pentru poliţele RCA, conform prevederilor OUG nr. 54/2016 şi a normei privind metodologia de calcul a acestora, tarifele de referinţă urmând să scadă între 3% şi cu până la 17% faţă de tariful de primă maxim.

‘Parlamentul a votat, bănuiesc că Legea RCA-ului va fi în curând în Monitorul Oficial. Semnele sunt în general bune. Azi e ultima zi de tarife plafonate, deci vom vedea de mâine (vineri, 19 mai, n.r.) încolo ce se întâmplă. Aşteptările noastre sunt că nu va fi un şoc în piaţă, că toate măsurile luate în perioada aceasta îşi vor arăta utilitatea’, a afirmat Chiriţoiu.

Pe lângă faptul că piaţa asigurărilor RCA va fi monitorizată alături de ASF autoritatea de concurenţă va finaliza în câteva luni investigaţia prin care suspectează un schimb de informaţii între companiile de asigurări.’Dacă suspiciunile se confirmă, vom da amenzi foarte mari pe zona asta’, a precizat şeful autorităţii de concurenţă.

Sursa: economica.net

Citește și Tarif RCA: 506 lei pentru autoturismele cu capacitatea cilindrică cuprinsă între 1.201 şi 1.400 cmc

Adaugă un comentariu