Cum arătau unele dintre mașinile care au făcut istorie când au fost lansate?

Mașinile zilelor noastre sunt rapide, elegante și sigure. Ele nu au fost dintotdeauna așa. Deși tradiția s-a păstrat, automobilele arătau foarte… clasic la lansare. Iată ce diferite sunt astăzi de felul în care arătau când au ieșit pentru prima dată pe piață:

1. Primul Fiat 500 a fost construit în 1957 în Italia ca fiind o mașină economică, mai ales că perioada de după război era destul de grea. Astăzi, este una dintre cele mai “nervoase” mașinuțe italiene.

FIAT

2. Primul Jeep a ieșit pe poarta fabricii în 1941 și era destinat exclusiv armatei Statelor Unite ale Americii. Nu se știe exact de la ce vine numele Jeep, dar mulți cred că inițialele GP vin de la “Propunerea Guvernului”.

jeep

3. Primul Corvette a ieșit pe piață în anul 1953. Mașină sport? Oarecum. Astăzi, Corvette este unul dintre cele mai sportive și mai elegante modele de pe piață.

corvette

4. Americanii s-au bucurat de primul Ford Mustang în 1964. Supranumită în mod răutăcios “mașina ponei”, Mustang s-a impus încet și sigur pe piața din State. Astăzi, poneiul este un cal sălbatic în toată regula.

mustang

5. Adolf Hitler a fost cel care a ținut în mod special ca Volkswagen Beetle să fie o mașină economică. Nemțeasca a văzut lumina zilei în 1932. În germană, Volkswagen înseamnă “mașina poporului”.

vw

Sursă: buzzfeed.com

Adaugă un comentariu

Articole similare