Daimler pregătește noi investiții la Sebeș

În cadrul Salonului Auto de la Geneva am avut ocazia să realizăm un interviu cu Dr. Dieter Zetsche (președintele Consiliului Directoral al Daimler AG și CEO al Mercedes-Benz Cars).

Așa cum era normal, am profitat de ocazie și am aflat câte ceva despre poziția Daimler față de România.

Aveți în plan să creșteți vânzările în Europa. Asta înseamnă că există posibilitatea deschiderii unei noi fabrici în Europa, poate chiar în Europa de Est? Ce ar trebui să facă România pentru a atrage o astfel de investiție?

“[…] Dacă ne decidem pentru deschiderea unei noi fabrici trebuie să ținem cont de o multitudine de factori, precum forța de muncă disponibilă, nivelul de educație, logistica, infrastructura, ușurința cu care se pot face afaceri, distanțele de la furnizori și spre clienți. Toate acestea ne pot furniza informații importante în alegerea locației. Vă pot spune că România este în vederile noastre. […] Avem experiențe pozitive de acolo, este o locație foarte bună pentru noi și reprezintă cu siguranță un avantaj pentru România”, a declarat oficialul Daimler.

De curând, Daimler a inaugurat la Sebeș producția cutiilor de viteze 9G-Tronic, iar o serie de zvonuri cu privire la noi investiții au tot apărut. Am discutat și noi, telefonic, cu o persoană apropiată și am aflat că Daimler a cumpărat o serie de terenuri aflate în apropierea actualei fabrici de la Sebeș. Ce au de gând să construiască nemții acolo, încă nu știm, dar un lucru este sigur. Daimler va continua investițiile de la Sebeș.

Adaugă un comentariu