Daimler va inaugura o nouă uzină la Sebeș

În toamna acestui an, fabrica Daimler de la Sebeș va demara primele probe, iar producția efectivă va începe în primăvara lui 2016. Investiția de 300 de milioane de euro va genera 500 de locuri de muncă.

În noua facilitate se va asambla cutia de viteze automată cu nouă rapoarte, iar conform oficialilor, lucrările de amenajare sunt aproape finalizate.

“Suntem în proporție de 95% gata, am început să punem şi utilaje acolo şi vrem să testăm utilajele în toamnă şi să începem o producţie în serie în primăvară. În general, piaţa de automotive merge foarte bine şi la noi şi suntem foarte mulţumiţi de dezvoltarea aceasta”, a declarat Bernd Krottmayer, manager general STC Sebeş.

Aceasta nu este singura facilitate dezvoltată de Daimler în județul Alba. În prezent, nemții dețin o uzină la Cugir și o alta la Sebeș.

“În această linie se montează roțile dinţate pe axe, iar de la această linie roţile se transferă în altă linie unde este practic “nunta” între roţile dinţate şi carcasa cutiei de viteză”, a completat Gheorghe Nistor, director producție STC Sebeș.

Via | Digi24

Adaugă un comentariu