De ce nu a avut niciodată Albert Einstein permis de conducere

Cu toate că era mereu pe drumuri, profesorul Albert Einstein nu a avut niciodată permis de conducere. Omul de știință a avut tot timpul un șofer la dispoziție.

Albert Einstein nu considerea necesar să-și piardă timpul conducând un automobil. Astfel, acesta avea un conducător auto angajat cu care călătorea de la o universitate la alta, timp în care omul de știință stătea pe bancheta din spate și citea sau elabora noi teorii. Ba mai mult, surse neoficiale susțin că Einstein nu considerea o dovadă de inteligență să conduci o mașină.

Șoferul a predat teoria relativității

La un moment dat, Einstein le-a făcut o farsă celor ce-l așteptau la una dintre universitățile din Statele Unite ale Americii. Într-unul dintre drumurile lungi, șoferul omului de știință a declarat că a auzit de atâtea ori teoria relativității, încât chiar el ar putea să o preda.

Bun, atunci o să îți dau o șansă. La această universitate nu mă cunoaște nimeni, așa că o să îți dau tie pălăria mea, o să le spui tuturor că ești Einstein și vei urca la pupitru să ții ora’, i-a transmis fizicianul șoferului său.

Conducătorul auto s-a descurcat perfect. Înainte să plece din sală, un profesor l-a oprit și l-a întrebat dacă știe răspunsul unei ecuatii complexe.

Răspunsul este foarte simplu. Sunt surprins că mă întrebi asta. La aceasta ecuatie poate să răspundă chiar și șoferul meu’, a răspuns acesta, arătând cu degetul spre Einstein.

Adaugă un comentariu

Articole similare