De ce unele mașini au numere de înmatriculare cu distanţă mai mare între litere?

Nici când vine vorba de numere de înmatriculare, șoferii nu pot fi egali. Unii posesori de numere au fonturi diferite față de restul șoferilor, iar distanța dintre litere este mai mare. Care este, de fapt, explicația?

Plăcuțele de înmatriculare personalizate cu literele distanțate dar și cele cu alte fonturi sunt ilegale, iar utilizarea lor poate conduce la reținerea certificatului și a plăcuțelor de înmatriculare, de către Poliția Rutieră.

În mod inexplicabil, plăcuțele de înmatriculare personalizate au fost emise chiar de către Direcțiile de Înmatriculări, drept urmare ilegalitatea folosirii acestor plăcuțe cu numere distantate, emise chiar de către DRPCIV, este discutabilă, conform servicii-inmatriculare.ro.

Legea specifică foarte clar că folosirea altor plăcuțe de înmatriculare (personalizate) decât cele conforme standardului este ilegală, iar utilizarea unui format atipic (chiar și cu aprobarea Direcție de Înmatriculari) ar putea atrage suspiciunea agenților de la circulație. Merită riscul?

    vasi says:

    adică, explicația e că sunt ilegale, iar utilizarea lor poate conduce la reținerea certificatului și a plăcuțelor de înmatriculare. culmea e că numerele au fost făcute tot de ei…, cică, adică de Direcțiile de Înmatriculări, așa că e discutabilă problema…

Adaugă un comentariu