În detaliu: acesta este cel mai rapid tractor din lume, JCB Fastrac Two (VIDEO)

Nu este prima dată – și probabil nici ultima – când vedem un tractor care își depășește condiția. Iată cu ce se laudă JCB Fastrac Two. 

Citește și:

Turul României cu tractorul! Cine este femeia care vrea să facă aşa ceva

Conduci un tractor agricol fără permis? Nu e infracțiune!

Un român și-a făcut de la zero un tractor cu motor de Mercedes și bord de Audi (VIDEO)

Pe 23 Octombrie 2019, tractorul din imagine a stabilit un nou record de viteză: 217,5 km/h. JCB Fastrac Two a fost condus de către legendarul pilot moto Guy Martin pe pista aeroportului Elvington din Marea Britanie, iar viteza maximă înregistrată a fost de 247,4 km/h.

JCB Fastrac este cunoscut în lumea tractoarelor ca fiind unul rapid, însă monstrul din imaginile de mai sus și din clipul de mai jos nu prea mai au nicio legătură cu ceea ce primește un fermier atunci când comandă Fastrac.

Schimbarea cea mai importantă s-a produs, firește, sub capotă, acolo unde dieselul L6 de 7,2 litri Dieselmax a fost dopat pentru performanță: turbosuflanta poate urca până la 5,0 bari, și este susținută de un compresor electric atunci când se află la turații mici. Pentru răcire, folosește injecție de apă și rezervoare speciale (de gheață) pentru a reduce temperatura gazelor de admisie cu circa 50 de grade Celsius.

jcb fastrac cel mai rapid tractor din lume 2019

Rezultatul? 1.030 de cai-putere (la 3.150 rpm) și un cuplu motor de peste 2.500 de Newtoni-metru, capabili să împingă acest Fastrac special acolo unde niciun alt Fastrac (sau tractor) nu a mai ajuns.

Sigur, lista de modificări aduse acestui tractor deosebit este mult mai lungă, și a fost detaliată în testul special de Crăciun al celor de la Autocar, din clipul de mai jos. Tot aici veți putea să-l și auziți în deplinătatea turațiilor, dar să îl și vedeți în plin avânt pe circuit.

Ce ne mai dorim acum este să vedem un drag race între cele mai cool două utilaje mari din acest an: JCB Fastrack și Thor, camionul cu 4.000 de cai-putere.

Adaugă un comentariu