Din 2017, Mercedes-Benz renunță la motoarele V6 și trece la unități cu 6 cilindri în linie

Mercedes-Benz este unul dintre constructorii care a anunțat că în următorii ani va miza din ce în ce mai mult pe electrice. Totuși, nemții încă nu dau din mână succesul unităților cu combustie internă, iar în 2017 se pregătesc o serie de schimbări majore în gamă.

Viitoarele motoare gândite și dezvoltate de Mercedes-Benz vor avea cilindri de 0,5 litri, iar unitățile V6 se vor transforma în propulsoare cu șase cilindri în linie.

motoare-mercedes-benz-5

Motoarele cu patru cilindri vor folosi și un motor electric de 48V care va înlocui tradiționalul alternator. Acesta va lucra împreună cu o pompă de apă, tot la 48V.

motoare-mercedes-benz-1

Motorul cu șase cilindri în linie pe benzină va avea o capacitate de 3,0 litri și va miza și pe un compresor electric. Unitatea ar urma să producă peste 408 CP și 500 Nm, valori similare cu actualul V8. În același timp, motorul diesel cu șase cilindri în linie o să ofere circa 313 CP și un consum mai mic cu 7 procente comparativ cu actualul V6.

Nici motoarele V8 nu au fost uitate de germani. Noua generație V8 de 4,0 litri va produce peste 476 CP și 700 Nm, cuplu disponibil de la 2.000 rpm. Această unitate ar urma să debuteze pe viitorul Mercedes-Benz Clasa S facelift.

motoare-mercedes-benz-2

Adaugă un comentariu