Fostul director de design de la Mazda se mută la Chery

vezi galeria foto

Departamentul de design al companiei chinezești Chery va fi condus de Kevin Rice, fostul director de design de la Mazda.


Citește și:

Ultimul tronson al autostrăzii București – Ploiești (A3) se apropie de finalizare

Codul Rutier 2019: Cât de mari vor fi amenzile?

Black Friday 2018: BMW i8 la ofertă!

Proiect de lege: amenzi pentru șoferii filmați în trafic

Autostrada A8 a fost votată: Ce urmează?

Cel mai scump loc de parcare din țară

Prețuri în România: Noul Mercedes-Benz GLE

Noi oferte ANAF: Mașini de vânzare în noiembrie?

Se scumpește RCA!

O nouă țeapă circulă prin SMS

 

Chery este unul dintre jucătorii principali de pe piața auto din China. Corporația condusă de statul chinez a fost înființată în 1997 și se ocupă cu producția și vânzarea autoturismelor de pasageri și a celor comerciale pe plan internațional.


Compania Chery se află pe locul 10 în China în ceea ce privește numărul de unități vândute pe plan local, dar este pe primul loc la numărul de unități exportate.

Pentru a aduce un plus de caracter brandului, aceștia au luat decizia de a-l angaja pe Kevin Rice. Acesta este noul director al departamentului de design pentru Chery. De fapt, Rice a început să lucreze pentru Chery în urmă cu o lună, cu mult timp înainte ca angajatorii să facă anunțul oficial.

Experiența lui Kevin Rice este evidentă. Acesta are în portofoliu branduri precum Opel, Italdesign, dar și pentru BMW, unde a fost responsabil de designul modelelor din seriile 1,2,3 și 4.


Însă activitatea lui s-a desfășurat într-o mare măsură pentru producătorul japonez Mazda, unde a adus la lumină modele celebre, cum ar fi MX-5, CX-3 și conceptele RX Vision și Vision Coupe, care au primit mai multe distincții în domeniul designului.

Kevin Rice a părăsit funcția producătorului japonez în luna august a acestui an și nu a oferit detalii privind următorul pas din cariera acestuia.


Contrar credinței, aceasta este una din cele mai bune perioade din istoria designului auto, iar energia și ambiția brandurilor din China vor seta noi standarde în domeniu‘, a declarat Kevin Rice.

În același timp a fost confirmat faptul că va lucra pentru divizia europeană a brandului Chery. Aceasta se numește Exeed, iar Kevin Rice, pe lângă poziția de director de design, va fi și vicepreședintele global al acestei companii și va lucra la centrul de cercetare și dezvoltare din Raunheim, Germania.

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE