Drumurile din plastic reciclat devin realitate

Mulți cercetători și-au exprimat îngrijorarea cu privire la modul în care oamenii au adus modificări majore asupra Terrei. Unul dintre principalii factori expuși de oamenii de știință au fost drumurile. Dar în viitorul apropiat lucrurile se pot schimba într-un mod major.

Compania olandeză VolkerWessels colaborează cu orașul Rotterdam pentru a construi un prototip de drum fabricat din plastic reciclat. Da, ați citit bine, plastic reciclat. Lucrările vor demara într-un “laborator” special pus la dispoziție de primăria orașului.

Pentru moment lucrurile sunt abia la început, iar noi ar trebui să primim cu inima deschisă acest proiect. Ideea de bază constă în turnarea unui agregat ce are la bază plasticul reciclat în forme speciale care mai apoi vor putea fi instalate și montate în locul asfaltului clasic.

drumuri din plastic ranforsat (3)

În plus, la interior, blocurile de plastic vor fi goale, iar astfel țevile și cablurile vor fi instalate mult mai ușor. Ba mai mult, acest drum va putea fi montat pe toate tipurile de sol.

Dar compania VolkerWessels nu este prima care a venit cu o astfel de idee. În trecut, profesorul de chimie Rajagopalan Vasudevan a venit cu o soluție pentru transformarea plasticului într-un polimer care să fie folosit în locul bitumului tradițional.

Via | Gizmodo

Articole similare