Profit net de 5,2 miliarde euro pentru Renault anul trecut

Constructorul auto francez Renault a anunţat că a realizat anul trecut un profit net de 5,21 miliarde euro, în creştere cu 47,1% faţă de anul anterior.

Cifra de afaceri a grupului a atins anul trecut valoarea de 58,77 miliarde de euro (+14,7%), din care 2,727 miliarde de euro din partea AVTOVAZ.

”Excluzând impactul consolidării AVTOVAZ, cifra de afaceri a Grupului progresează cu 9,4 %, la 56,043 miliarde de euro (+10,1 % excluzând variaţia cursului de schimb)”, se arată într-un comunicat remis de companie.

Cifra de afaceri aferentă activităţii auto, excluzând AVTOVAZ, este de 53,53 miliarde de euro (+9,3%), în special datorită creşterii volumelor (+3,3 puncte) şi dezvoltării vânzărilor către parteneri (+2,6 puncte).

”Această a doua componentă se explică prin demarajul producţiei Nissan Micra în Franţa şi prin dinamismul activităţilor de CKD pentru Iran şi China. Efectul pozitiv al creşterii preţurilor (+1,5 puncte) se datorează, în principal, reînnoirii gamei. Alte efecte (+2 puncte) se explică, în parte, prin buna performanţă a activităţilor legate de vehiculele de ocazie şi de piese de schimb. Efectul cursului de schimb este negativ, de –0,7 puncte, din cauza scăderii peso-ului argentinian, a lirei turceşti şi a lirei sterline. Marja operaţională a grupului se ridică la 3,854 miliarde de euro şi reprezintă 6,6% din cifra de afaceri”, se arată în comunicat.

Rezultatul de exploatare al grupului este de 3,806 miliarde de euro, faţă de 3,283 miliarde de euro în 2016 (+15,9%). Compania estimează o creştere a pieţei auto mondiale în acest an.

”În 2018, se estimează că piaţa mondială va creşte cu 2,5% faţă de 2017. Perspectivele de evoluţie ale pieţei europene pentru această perioadă sunt de 1%. Se apreciază că şi piaţa franceză va progresa cu 1%. În afara Europei, piaţa rusă ar putea cunoaşte o creştere de aproape 10%. Perspectivele pentru Brazilia şi China sunt de +5%, iar pentru India de +6%”, se arată în comunicat.

taguri
Adaugă un comentariu