Update – Noi declaraţii de la oficialii BMW despre mutarea producţiei din Marea Britanie

Update

BMW AG nu ia în considerare mutarea producţiei din Marea Britanie din cauza incertitudinilor legate de Brexit, a afirmat marţi Ian Robertson, reprezentantul special al producătorului auto german în Regatul Unit, conform reuters.com

Ştirea iniţială

Grupul auto german BMW va fi nevoit să închidă uzinele sale din Marea Britanie, unde sunt produse automobilele Mini şi Rolls-Royce, dacă va ajunge în situaţia în care nu va putea importa rapid componente din Europa continentală după ce Marea Britanie va ieşi din Uniunea Europeană.

Uzinele care produc automobile utilizează metode de producţie denumite „just in time”, caracterizate prin faptul că piesele componente ajung cu doar câteva ore înainte de a fi nevoie de ele pe liniile de asamblare, reducându-se stocurile de componente şi astfel costurile sunt menţinute la un nivel scăzut.

Şi uzinele BMW se bazează pe componentele importate. Aproximativ 90% din componentele utilizate de uzinele BMW din Marea Britanie provin din Europa continentală.

În ceea ce constituie cel mai puternic avertisment lansat până acum de BMW cu privire la viitorul operaţiunilor sale din Marea Britanie, directorul responsabil cu procedurile vamale Stephan Freismuth a subliniat că întârzierile în importurile de componente ar afecta serios facilităţile BMW din Marea Britanie, inclusiv uzina unde este asamblat modelul Mini.

„Am spus întotdeauna că facem tot ce putem pentru a ne pregăti pentru orice, însă în situaţia în care lanţul de aprovizionare se opreşte la graniţă atunci nu ne putem fabrica produsele în Marea Britanie”, a spus Stephan Freismuth. Acesta a adăugat că grupul german vrea să îşi menţină deschise uzinele din Marea Britanie însă orice întreruperi întâmpinate cu importurile de componente ar creşte costurile şi ar prejudicia modelul de producţie „just in time’.

BMW are patru uzine în Marea Britanie, două uzine pentru asamblarea automobilelor Mini şi Rolls-Royce, o uzină de motoare la Hams Hall şi una de presare a metalelor la Swindon, şi toate acestea au peste 7.000 de angajaţi. Grupul german a investit aproximativ două miliarde de lire sterline în uzinele sale din Marea Britanie începând din 2000.

Sursa: Financial Times

taguri
Adaugă un comentariu